خواص گشنیز

گشنیز، گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه که بومی جنوب غرب آسیا و غرب تا شمال آفریقاست به طور گسترده ای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار می گیرد. گشنیز علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی نیز هست.

گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز می شود.

گشنیز خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری دارد.

گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد.گشنیز به عنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این کار را با تحریک ترشح انسولین انجام می دهد. این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز می نامند.

درمان جوش های دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکان پذیر است.

خواص گشنیز برای پوست

مصرف گشنیز برای بهبود عملکرد کبد مفید است

گشنیز برای مقابله با باکتری سالمونلا مفید است.

خاصیت ضدالتهابی دارد و علایم آرتریت را برطرف می کند.

مصرف گشنیز از بدن در برابر عفونت های دستگاه ادراری محافظت می کند.

گشنیز همچنین برای زنان به ویژه آنهایی که در دوره عادت ماهانه دچار خونریزی شدید می شوند، مفید است. برای استفاده از این خاصیت درمانی گشنیز می توانید شش گرم از دانه آن را در۵۰۰ میلی گرم آب بجوشانید و پس از افزودن شکر به آن، این مخلوط را به صورت گرم استفاده کنید.

آب گشنیز خواب آور است. برای این منظور باید۳۰ گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. مصرف بیش از این مقدار موجب حالت سستی می شود.

برای کاستن نیروی جنسی ونعوظ مزاحم،خوردن گشنیز اثر بسیار موثری دارد.

گشنیز خاصیت خلط آور دارد.

تجزیه غذایی گشنیز

یک چهارم فنجان گشنیز ( حدود ۴ گرم ) حاوی ۱ کالری ۰ گرم چربی، ۰ گرم کربوهیدرات، ۰ گرم پروتئین، ۲٪ نیاز روزانه ویتامین C، ۵٪ نیاز روزانه ویتامین A و حاوی ویتامین K و مقدار بسیار کمی از فولات، پتاسیم، منگنز و کولین است و همچنین دارای آنتی اکسیدان بتا کاروتن، بتا کریپتوگزانتین، لوتئین و zeaxanthin.2 می باشد.

خواص درمانی مصرف گشنیز

مصرف انواع غذاهای گیاهی مدت طولانی است که با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از شرایط پزشکی مرتبط با شیوه زندگی مرتبط است. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف غذاهای گیاهی مانند گشنیز سبب کاهش خطر ابتلا به ( چاقی، مرگ و میر کلی، دیابت و بیماری های قلبی ) و ترویج سلامت پوست و مو، افزایش انرژی و کاهش وزن می شود.
ماده نگهدارنده طبیعی – به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالا، روغن استخراج شده از برگ گشنیز نشان داده شده است در مهار فرآیندهای اکسیداسیون ناخواسته موثر است و زمانی که به غذاهای دیگر اضافه شود سبب به تاخیر انداختن یا جلوگیری از فساد آن می شود. ترکیبی در برگ گشنیز به نام ( dodecenal ) اثر ضد باکتری در برابر سالمونلا دارد.
سم زدایی سرب – گشنیز سبب سرکوب تجمع سرب در موش ها شده است استفاده از گشنیز برای مبارزه با سرب و دیگر مسمومیت با فلزات سنگین وعده داده شده است. به دلیل توانایی های شلات کننده آن، گشنیز نیز به عنوان یک تصفیه کننده آب طبیعی مورد مطالعه قرارگرفته است.
خواص ضد میکروبی و فاکتورهای شلات کننده فلزات سنگین از گشنیز منجر به استفاده برای سم زدایی در آب میوه ها و نوشیدنی ها شده است.
گشنیز و جلبک سبز آبی یک ترکیب برنده و یک معجزه طبیعی است که کمک های فوق العاده ای به افراد مبتلا به مسمومیت با جیوه می کند .
گشنیز برای بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، آرتروز، دیابت، بیماری های ویروسی و عفونت های باکتریایی، هپاتیت، کولیت، اختلالات وسواسی اجباری، اوتیسم، سندرم تورت، ناباروری و فلج بل بسیار مفید است. گشنیز همچنین برای اختلالات خود ایمنی مانند فیبرومیالژی، بیماری آدیسون، سندرم گیلن باره، IBS، ام اس و سندرم خستگی مزمن بسیار مفید است.
گشنیز برای حمایت از معده ، طحال، غده آدرنال، تیروئید، لوزالمعده، مثانه و ریه ها مفید شناخته شده است.
گشنیز همچنین در کاهش LDL ( کلسترول بد ) و افزایش HDL ( کلسترول خوب ) بسیار مفید است.
ویتامین K قوی ترین نقش را در سلامت استخوان دارد و گشنیزغنی ترین ویتامین K است .
به درمان اختلالات چشم، دژنراسیون ماکولا و چشم های قرمز کمک می کند.
به دفع عفونت ها و عفونت های دستگاه ادراری کمک می کند.
گشنیز با خونسازی به جلوگیری از کم خونی کمک می کند.
گشنیز یک کاهنده اضطراب است .

خواص برگ و ساقه گشنیز :
۱) آب گشنیز
خواب آور است. برای این منظور باید۳۰ گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. مصرف بیش از این مقدار موجب حالت سستی می شود.
۲) مسکن و آرام کننده است.
۳) خوردن گشنیز با غذا از ترش کرن جلوگیری می کند و کلاً گشنیز جلوی مسمومیت های غذایی را می گیرد.
۴) برای بر طرف کردن
بوی بد دهان سوپ یا آش گشنیز بخورید.
۵) گشنیز تشنگی را بر طرف می کند.
۶) برای کاستن از نیروی جنسی خوردن گشنیز اثر قوی دارد.
۷) گشنیز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف می کند.
۸) خوردن گشنیز برای
دهان و دندان بسیار مفید است. هم لثه را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را بر طرف می کند.
دمنوش, سلامتی, گشنیز, آب گشنیز, کاهش نیروی جنسی, برطرف کردن بوی بد دهان, دهان شویه طبیعی, دهان و دندان, خرابی دندان, آب گشنیز
۳۰۰X250 saba

درباره نویسنده

مطالب مرتبط:

ثبت دیدگاه

کلیه محصولات از بالاترین کیفیت برخوردار میباشند.