دمنوش های خوشمزه

اگر پای صحبت مادربزرگ‏ ها و پدربزرگ‏ ها بنشینیم، از نوشیدن دم نوش، عرقیجات و شربت ‏های گیاهی در بین صحبت‏ هایشان زیاد می شنویم. قدیمی ‏ها برای درمان بیماری‏های جسمی و همین طور آرامش روح و روان  از دم نوش‏ها و شربت‏های گیاهی کمک می گرفتند. فواید آن‏ها به اندازه ای زیاد است که امروزه با وجود بسیاری از قرص‏های شیمیایی باز هم برای درمان و آرامش روحی از دم نوش و شربت‏های گیاهی بسیار استفاده می شود. بعضی از افراد برای نفع درمانی و تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی‏های روزانه  از آن‏ها استفاده می کنند. این دم نوش‏ها بخشی از داروهای سنتی را تشکیل می دهند.

در این مطلب چند گیاه که برای درست کردن دم نوش از آن‏ها استفاده می شود را معرفی خواهم کرد و روش درست کردن و ویژگی های درمانی هر یک از آن‏ها را توضیح خواهم داد.
دم نوش به نوشیدنی هایی که معمولا از دم کردن گیاهان و میوه های مختلف بدست می آیند گفته می شود. بعضی گیاهان دم کردنی را می توانید تازه مصرف کنید، و یا خشک شده آن را از عطاری ها تهیه نمایید.
نکته: همان طور که نوشیدن دم نوش‏ها برای سلامتی جسم و روح مفید هستند اما در مصرف آن ها نباید زیاده روی کرد. بهتر است قبل از نوشیدن هر یک از آن‏ها ویژگی ‏هایشان را مطالعه کنیم.

گل گاو زبان:

دم نوش گل ‏گاو‏زبان یکی از دم نوش‏های مورد علاقه من است و حداقل هفته ای دوبار درست می کنم.دمنوش گل گاوزبان
گیاه گل‏ گاو‏زبان، برای آرامش اعصاب موثر است. برای رفع سردردهای عصبی و دردهای کلیوی استفاده می شود و کمی خواب آور است. برای افرادی که شب ها به سختی می خوابند و یا خواب آرامی ندارند توصیه می شود، قبل از خواب یک استکان دم نوش گل گاو زبان بنوشند. نوشیدن این دم نوش در پاییز بسیار می چسبد.
از گل گاو زبان در قدیم برای بهبود سرماخوردگی نیز استفاده می شد. البته افرادی که فشار خون بالا دارند نباید در مصرف این دم‏نوش زیاده روی کنند.

روش درست کردن:
مقداری از گل‏ گاو‏زبان را داخل قوری ریخته و قوری را به اندازه دویا سه لیوان پر کرده و می گذاریم و به مدت حدودا ۲۰ دقیقه جوش بیاید. برای خوش طعم کردن آن می توان یک عدد لیمو عمانی هم داخل قوری بیاندازید. لیمو رنگ دم نوش شما را سرخ رنگ می کند. موقع نوشیدن گل گاو زبان می توان مقداری نبات هم داخل لیوان حل کنید تا شیرین شود.

 

 

 

 

 

بهار نارنج:

بهار نارنج یکی دیگر از دم نوش های آرامش بخش است. برای قلب بسیار مفید و اشتها‏آور است، همچنین نشاط‏ آور و نوشیدنی مناسبی برای محل کار می باشد.
روش دم کردن این دم‏نوش هم بسیار آسان است و مانند دم کردن چای می ماند.

دمنوش بهار نارنج

 

آویشن:

یکی از مفید ترین گیاهان، آویشن است. آویشن در هضم غذا موثر است. برای رفع سرفه، تنگی نفس، آنفلونزا و رفع گرفتگی عضلات در طب سنتی از آن استفاده می شود.
از فواید دیگر آویشن می توان برای رقیق کردن خون، تقویت بینایی و عفونت‏های ریوی استفاد کرد.
روش درست کردن:
مقداری از آویشن را داخل قوری ریخته و قوری را به اندازه دویا سه لیوان پر کرده و می گذاریم و به مدت حدودا ۴۰ دقیقه بجوشد. موقع نوشیدن آویشن می توان مقداری نبات هم داخل لیوان حل کنید تا شیرین شود.

دمنوش بهارنارنج

به لیمو:

دم‏نوش به لیمو آرامش بخش و تسکین دهنده اعصاب است. برای تقویت حافظه توصیه می شود و به هضم غذا کمک می کند. ضد میگرن است و برای کم کردن سردرد مفید می باشد. همچنین برای کسانی که تپش قلب دارند مفید است.
البته توجه داشته باشید افرادی که نارسایی کلیوی دارند از مصرف زیاد این دم نوش خودداری کنند.
این دم نوش طبیعت گرم دارد و کمی خواب آور نیز هست.

اسطوخودوس:

یکی از گیاهان مهم در طب سنتی اسطوخودوس است. این گیاه علاوه بر عطر دل انگیزی که دارد، در قدیم استفاده های درمانی داشته است. از کمپرس جوشانده اسطوخودوس برای تسکین دردهای ناشی از کوفتگی‌ها و ضرب‌دیدگی‌ها استفاده می شده.
از فواید این دم‏نوش می توان به درمان سرماخوردگی و عفونت های مجاری تنفسی اشاره کرد.
برای میگرن و شستشوی کلیه ها موثر است.
روش درست کردن:
گیاه خشک شده اسطوخودوس را از عطاری تهیه کنید و مانند چای دم نمایید.
با نوشیدن دم ‏نوش در یک عصر پاییزی همراهِ یک کیک خوشمزه لحظه آرامش بخشی را تجربه خواهیم کرد.

دمنوش اسطوخودوس
پونه:

طبع پونه گرم و خشک است و نوعی نعناع خودرو می باشد. پونه و نعناع برای خوشبو کردن دهان و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا موثر هستند.
ناراحتی های ریوی، تنگی نفس و خستگی های جسمانی بهبود می بخشد. همچنین ضد اسهال و استفراغ می باشد.
روش درست کردن: مانند دم کردن چای می ماند و به مدت ۳۰ دقیقه دم می شود. می توانید از پونه تازه برای تهیه دم نوش استفاده کنید.

دمنوش پونه
این دم ‏نوش ها را می توانید همراه نبات، خرما، توت و کیک میل کنید و جایگزین مناسبی برای چای هستند. این نوشیدنی ها علاوه بر خاصیت طبی که دارند باعث آرامش می شوند و هر فرد می تواند بر اساس سلیقه و ذائقه خود و همچنین با توجه به ناخوشی که دارد آن ها را درست کند. این دم نوش ها به ویژه در فصل های سرد یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی ها هستند.

نکته: دم ‏نوش ها حاوی رنگدانه، آنتی اکسیدان، خواص ضد سرطان، آرامش بخش و… هستند اما باید توجه داشت مصرف زیاد آن ها اصلا توصیه نمی شود. برای دم کردن گیاهان و تهیه دم ‏نوش ها بهتر است از قوری های چینی و شیشه ای استفاده کنید.

ظرف مناسب برای دمنوش

۳۰۰X250 saba

درباره نویسنده

مطالب مرتبط:

ثبت دیدگاه

کلیه محصولات از بالاترین کیفیت برخوردار میباشند.