
یکی از پر کاربردترین سبزیهایی که در اکثر خانه ها پیدا میشود نعناع است که میشود با آن بهترین و متنوعترین دمنوش ها را برای روزهای سرد زمستانی و برای جلوگیری از سرما خوردگی و یا برای روزهای گرم و استفاده از دیگر خواص فوق العاده نعناع استفاده کرد.
آمار استفاده از داروهای گیاهی در کشور ما بسیار پایینتر از حد و میانگین جهانی میباشد , در حالی که کشور ما یکی از غنی ترین کشورهای جهان در زمینه داشتن داروهای گیاهی است, در چند سال اخیر این مصرف داروهای گیاهی با بالا رفتن آگاهی مردم کمی بهبود یافته است. تب مصرف دمنوشهای گیاهی هم دیگر حسابی گل کرده و بازار هم که پر شده از دمنوشهای حاضر و آماده که هر روز یک مدل با یک عطر و طعم جدید جوابگوی هر طبع و ذائقهای است.
در این دسته از مطالب که از این به بعد به نام نعناع نوش ها خواهیم شناخت, ما به شما به کمک افرادی همچون دکتر علیرضا عباسیان و استفاده از مطالب گرد آوری شده از دیگر وبسایتها دمنوشهای گیاهی را که با نعناع قابل تهیه هستند به شما معرفی خواهیم نمود.
خواص دارویی
– نعنا گیاهی است باطبع گرم و خشک که دارای خواص فراوان دارویی است و مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و… امکان پذیر است.
– برگ های خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخ شده آن را در روغن که به نام نعنا داغ موسوم است برای خوشبو کردن برخی آش ها به کار می رود.
– برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکرده ی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.
– یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. ۱۰ گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود.
– یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود.
– یک شیرپاک کن مناسب برای پوست های چرب: ۲۰ گرم نعنای تازه، ۲۰ گرم جعفری تازه خرد شده رادر ۲۰۰ گرم شیرمخلوط نموده ۱۲ ساعت بگذارید بماند. سپس صاف نموده در یخچال نگهداری کنید. این شیرپاک کن علاوه براین که چربی پوست را از بین می برد، برای جوش و لک هم مناسب می باشد.
– برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعنا بشویید.
– کسانی که کلسترول دارند بعد از غذا و عصرها از دمکرده ی چای نعنا به مدت دو هفته در ماه بنوشند.
– دمکرده نعنا غلظت خون را طبیعی میکند.
– جهت درمان درد گوش آب نعنا را با عسل مخلوط کرده، پنبه ای را به آن آغشته کرده، در آن بگذارید.
– برای درد قلب و خفقان، نعنا را با پرسیاوشان جوشانده، صبح و عصر میل شود.
– هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیان آور نباشد، داخل آن نعنا بریزید.
– برای تقویت اعصاب، نان و پنیر و نعنا بسیار موثر است.
– اگر شیر در پستان جمع شده، نعنا را کوبیده با آرد جو مخلوط کنید، به صورت ضماد روی آن بگذارید.
– برای بواسیر نعنا را کوبیده و بصورت ضماد بگذارید.
– برای ورم بیضه و درد آن مانند شماره ۱۴ عمل کنید.
– جویدن برگ نعنا ، در رفع سکسکه موثّر است.
– نعنا برای تسکین درد گوش موثّر است ؛ در اینصورت باید نعنا را با کمی عسل مخلوط نموده و اطراف گوش و لاله گوش و لاله گوش مالید.